VIDEO

Formaţia Gorillaz revine cu un manifest anti-Trump

Formaţia Gorillaz revine cu un manifest anti-Trump
Sursa: www.agerpres.ro Foto: Facebook/Gorillaz 20.01.2017 11:26
Gorillaz, formaţia virtuală a britanicului Damon Albarn, şi-a semnalat revenirea în lumina reflectoarelor după mai mulţi ani de absenţă, cu o nouă piesă manifest în care critică cultul banilor şi pe preşedintele american ales, Donald Trump, înaintea învestiturii sale.

Denumită „Hallelujah Money”, piesa de 4 minute şi 30 de secunde, însufleţită de un beat hip-hop şi presărată cu numeroase efecte electronice, este interpretată vocal de Benjamin Clementine.

În clip, solistul britanic urcă într-un ascensor în decorul somptuos şi kitsch al unui hol aurit ce face trimitere la celebrul Trump Tower din New York, unde se află reşedinţa principală şi cartierul general al mogulului imobiliar ales preşedinte Donald Trump, în timp ce pe fundal sunt derulate imagini sugestive cu ritualuri Ku Klux Klan sau dansatori africani.

Versurile piesei compară ironic America lui Trump cu un „arbore” ale cărui fructe sunt ameninţate şi trebuie protejat cu un „zid” — referinţă la controversatul subiect lansat de Trump în campania electorală privind construcţia unui gard la frontiera dintre SUA şi Mexic.

Formaţia Gorillaz a anunţat şi că lucrează la un al cincilea album, primul de la „The Fall” (2011), album realizat în colaborare cu membri ai legendarei formaţii punk-rock The Clash.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI