Israelul a terminat construcţia barierei de-a lungul frontierei cu Egiptul

Israelul a terminat construcţia barierei de-a lungul frontierei cu Egiptul
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 18.01.2017 08:53
Israelul a anunţat că a terminat lucrările de ridicare a barierei electronice de la frontiera cu Egiptul pe un tronson folosit de numeroşi imigranţi clandestini africani şi de traficanţi, scrie AFP.

Bariera, a cărei construcţie a început în 2014, se întinde de-a lungul celor 242 de kilometri ai frontierei dintre Israel şi Egipt, de la extremitatea sudică a Fâşiei Gaza până la oraşul Eilat.

Guvernul israelian a aprobat în ianaurie 2010 ridicarea acestei bariere pentru a bloca imigraţia clandestină, traficul de droguri şi de arme şi "infiltrarea teroriştilor".

Bariera a fost ridicată în ultimele luni cu o înălţime între cinci şi opt metri pe cei 17 kilometri ai tronsonului, a informat Ministerul israelian al Apărării într-un comunicat.

În 2015, 213 imigranţi ilegali au reuşit să se infiltreze prin această barieră, în timp ce numai 11 au reuşit să se infiltreze în Israel în 2016, potrivit Ministerului Apărării.

Potrivit ONU, în Israel se află 53.000 de refugiaţi şi solicitanţi de azil, majoritatea intraţi ilegal prin Sinaiul egiptean. Printre aceştia, 36.000 sunt veniţi din Eritreea, iar 14.000 din Sudan. Israelul nu acordă statutul de refugiat decât pentru un număr extrem de redus de solicitanţi, reaminteşte AFP.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI