Zborul MH370 al Malaysia Airlines: Autorităţile anunţă sistarea căutărilor după ce nu s-a reuşit localizarea avionului

Zborul MH370 al Malaysia Airlines: Autorităţile anunţă sistarea căutărilor după ce nu s-a reuşit localizarea avionului
Sursa: jurnal.md Foto: Gulliver/ Getty Images 17.01.2017 09:27
Căutările submarine pentru găsirea avionului Boeing 777 ce efectua zborul MH370 al companiei Malaysia Airlines, dispărut în 2014, au fost sistate după ce operaţiunile nu au reuşit localizarea aparatului în sudul Oceanului Indian, au declarat autorităţile malaeziene, australiene şi chineze, într-un comunicat, transmit Reuters, AFP şi DPA.

Zborul cu indicativul MH370 al Malaysia Airlines a dispărut în ziua de 8 martie 2014, în sudul Oceanului Indian, la scurt timp după decolarea de la Kuala Lumpur, cu destinaţia Beijing, având la bord 239 de persoane, majoritatea cetăţeni chinezi, scrie agerpres.ro.

'În pofida tuturor eforturilor, ajutate de cele mai bune mijloace ştiinţifice disponibile (...) căutările nu au fost în măsură să localizeze aeronava', în zona de 120.000 km2 în care s-au desfăşurat, au indicat autorităţile din cele trei state implicate.

Ultima navă implicată în operaţiuni a părăsit zona marţi, după încheierea căutărilor pe fundul Oceanului Indian.

Malaezia, Australia şi China au convenit în luna iulie să suspende căutările în cazul în care avionul nu va fi localizat sau nu vor fi găsite noi dovezi în urma operaţiunilor de căutare.

Australia a respins luna trecută o recomandare a investigatorilor de mutare a căutărilor mai la nord, explicând că nu există dovezi care să sprijine această idee.

Singurele trei fragmente confirmate ca provenind de la aparatul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines au fost găsite pe plaje din Mauritius, insula franceză Réunion şi pe o insulă din largul coastelor Tanzaniei. Despre alte 30 de fragmente găsite în aceleaşi locuri, dar şi pe plaje din Mozambic, Tanzania şi Africa de Sud, se crede că ar putea proveni de la aeronava Boeing.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI