Guvernul nu a prezentat un bilanţ oficial al victimelor, dar o organizaţie caritabilă a estimat că peste 50 de oameni au fost ucişi, adaugă news.ro.

Operaţiunea viza organizaţia teroristă Boko Haram, potrivit armatei nigeriene. Generalul Lucky Irabor, un comandant din armata nigeriană, a precizat în cursul unei conferinţe de presă organizate la Maiduguri că doi militari au murit în operaţiune.

„Sunt morţi şi răniţi, dar urmează să primesc numărul exact de civili ucişi”, a spus el.

Organizaţia Doctors Without Borders a condamnat actul, pe care l-a descris drept un atac pe scară largă asupra oamenilor vulnerabili, şocant şi inacceptabil. Potrivit ONG-ului, 52 de oameni ar fi fost ucişi şi alţi 120 au fost răniţi.

„Siguranţa civililor trebuie respectată. Le cerem urgent tuturor părţilor să asigure facilitatea evacuărilor medicale pe calea aerului sau pe şosea, a supravieţuitorilor care au nevoie de îngrijire de urgenţă”, a spus directorul de operaţiuni al Doctors Without Borders, Jean-Clement Cabrol.
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii pentru Africa a anunţat pe Twitter că şase angajaţi nigerieni ai săi au fost ucişi şi alţi 13 au fost răniţi.