Potrivit Ministerului Sănătăţii din SUA, şase din cele 7 noi cazuri corespund persoanelor înţepate de ţânţarul Aedes Aegypti în acest oraş de pe coasta Miami Beach şi unul localizat în comitatul Miami-Dade care este anchetat. Nu există informaţii privind localizarea exactă a noului caz, dar autorităţile au indicat într-un comunicat că „un singur caz nu înseamnă că are loc o transmitere activă a virusului”.

În acest moment există 14 anchete deschise în Florida pentru posibile cazuri cu transmitere locală, un tip de Zika despre a cărui existenţă s-a aflat în luna iulie. Autorităţile susţin că există transmitere activă a Zika doar în zone izolate din Wynwood, un cartier din Miami, şi în Miami Beach.

Pe lângă aceste două locuri, în comitatul Pinellas (coasta de vest) au fost lansate anchete, teste de sânge şi operaţiuni de eradicare a ţânţarilor. Până în prezent au fost realizate probe pentru Zika la 5.900 de persoane din acest stat.

Centrele de Prevenire şi Control al Bolilor (CDC) au recomandat femeilor însărcinate să nu meargă în cartierul Wynwood şi nici în zona afectată din Miami Beach. Dintre toate cazurile de Zika înregistrate în Florida, 80 corespund unor femei însărcinate, potrivit Ministerului Sănătăţii american.