David Sneddon a dispărut din provincia Yunnan din vestul Chinei, ulterior presupunându-se că acesta a decedat.

Multă vreme s-a crezut că David Sneddon, student la Universitatea Brigham Young, a murit în timpul unei drumeţii în Defileul Tigrului din apropierea râului Jinsha pe 14 august 2004. Dar trupul acestuia nu a fost descoperit niciodată.

Miercuri, Yahoo News din Japonia au relatat că David a fost reperat în Coreea de Nord, unde ar lucra ca profesor de engleză. Sneddon ar fi căsătorit şi ar avea doi copii.

Departamentul de Stat din SUA a anunţat miercuri că vor verifica dacă David Sneddon se află cu adevărat în Coreea de Nord.

Choi Sun-yong, şeful Uniunii Răpirii Familiei, spune că o sursă i-a declarat că de fapt tânărul ar fi fost răpit de către agenţii nord-coreeni şi a lucrat ca profesor de engleză pentru Kim Jong-un, care devenise conducătorul statului în acea perioadă, transmite Digi24.

Părinţii lui Snedoon, Roy şi Kathleen, nu au crezut niciodată că fiul lor a murit după ce a căzut într-un râu. Ştiind reputaţia nord-coreenilor privind răpirea străinilor, aceştia au crezut mereu că regimul dictatorial din Coreea de Nord le-a căutat fiul datorită influenţei acestuia, influenţă pe care a câştigat-o în timpul petrecut ca misionar mormon în Coreea de Sud.

În ultimii 12 ani, părinţii lui Sneddon au făcut tot ce a fost posibil pentru ca autorităţile americane să investigheze dispariţia fiului lor.

„Am ştiut mereu că el este în viaţă, motiv pentru care am continuat să luptăm”, a declarat mama acestuia pentru Desert News Utah.

Reprezentanţii statului Utah din Congresul American au cerut să se investigheze circumstanţele dispariţiei tânărului, pentru a se confirma dacă a fost sau nu răpit de către Coreea de Nord.

„Sunt în continuare o mulţime de întrebări fără răspuns în legătură cu dispariţia lui David. Familia lui merită răspunsurile la aceste întrebări şi, până vom găsi aceste răspunsuri, vom continua să cerem Departamentului de Stat să urmărească toate explicaţiile posibile în legătură cu dispariţia lui”, a declarat în februarie Chris Stewart, reprezentant al Comitetului de Informaţii SUA.