Deocamdată Florida este singurul stat din teritoriul continental al SUA unde s-au produs contagieri cu virusul Zika transmis de înţepătura ţânţarilor Aedes ageypti locali.

Din cele şase noi cazuri, patru corespund unor persoane care s-au îmbolnăvit în localitatea turistică Miami Beach şi o persoană care a fost infectată în cartierul Wynwood, din Miami. A şasea persoană locuieşte în comitatul Miami-Dade, care cuprinde Miami şi Miami Beach între alte oraşe, dar care nu se ştie deocamdată unde s-a infectat.

Pe de altă parte, la numărul persoanelor care au contractat Zika într-o călătorie în străinătate s-au adăugat alte 13, ajungând în total la 634. Cazurilor locale şi importate li se adaugă şi cele 86 de femei însărcinate infectate cu Zika înregistrate până la această dată.

Zika este o boală virală neletală originară din Africa, care s-a extins în America Latină şi Caribe, şi periculoasă doar pentru femeile însărcinate care pot da naştere unor copii cu microcefalie sau tulburări neurologice.