„Ce reprezintă adversarii noştri este nihilism pur care nu are nicio legătură cu marii predecesori liberali”, a declarat el potrivit informaţiilor publicate de un jurnal online apropiat guvernului, pestisracok.hu, invitat la întrunire.

„Acest punct de vedere nihilist a invadat instituţiile lumii şi ale Uniunii Europene”, a adăugat el, referindu-se concret la responsabilii europeni Jean-Claude Juncker, Guy Verhofstadt şi Martin Schulz.

„Nihiliştii se află în minoritate în cadrul societăţii, dar constituie de multă vreme elita europeană”, a explicat Viktor Orban.

El l-a felicitat pe fostul preşedinte al Franţei Nicolas Sarkozy, care a ridicat vocea împotriva PC (Politically correct), tratând-o drept o „poliţie a gândirii”.

Viktor Orban, în plină campanie electorală înainte de referendumul de la 2 octombrie pe care l-a organizat în legătură cu repartiţia migranţilor în UE, a reiterat, de asemenea, cererea pentru înfiinţarea unei armate a UE, care, în opinia sa, ar trebui să controleze Marea Mediterană şi să răstoarne ambarcaţiunile ilegale.

Prim-ministrul ungar a adăugat însă că, dacă pe aceste vase sunt refugiaţi, ei trebuie salvaţi şi trimişi înapoi în taberele din Libia.