Peste 35.000 de case au suferit pagube majore, dintre care 69% au fost total distruse, potrivit unui comunicat al agenţiei ONU. Pe de altă parte, 8.700 de clădiri publice au fost afectate de o creştere a apelor provocate de precipitaţiile abundente.

Aproximativ 16.000 de hectare agricole au fost inundate şi cel puţin 140.000 de persoane au nevoie de ajutor de urgenţă, potrivit comunicatului.

Duminică agenţia oficială KCNA anunţase că „zeci de mii de case" şi de clădiri publice au fost distruse, precum şi numeroase căi ferate, drumuri, linii electrice şi uzine. Multe terenuri agricole au fost distruse sau inundate. Potrivit KCNA locuitorii din provincia Hamgyong de Nord, se confruntă cu "mari suferinţe".

Lipsită de infrastructuri şi de amenajări adecvate, Coreea de Nord este deosebit de vulnerabilă la catastrofele naturale, mai ales la inundaţiile din urma deforestării dealurilor. În 2012, inundaţiile au provocat alunecări de teren în urma ploilor torenţiale provocând 169 de morţi, 400 de dispăruţi şi 212.200 de sinistraţi şi distrugerea a 650 de km2 de terenuri cultivare, potrivit mass-media nord-coreene.