„O confirmare independentă a presupuselor incidente reclamate de Rusia nu există până acum, aşa că nu ştim ce s-a întâmplat de fapt acolo, un lucru ştim cu siguranţă este că există o ameninţare acum”, a spus Erler.

Potrivit oficialului de la Berlin, Germania şi aşa este „foarte îngrijorată” din cauza agravării situaţiei din regiunea Donbas, de unde sosesc zilnic mesaje despre noi victime şi ciocniri armate. Prin urmare, evenimentele curente, inclusiv anunţul Kievului cu privire la starea ridicată de alertă a armatei la graniţa cu Rusia, nu reprezintă nimic altceva decât „paşi suplimentari în direcţia escaladării”.

În acelaşi timp, potrivit lui Erler, nu mai puţină preocupare trezeşte la Berlin reticenţa Rusiei de a purta discuţii cu privire la o soluţie politică la situaţia din Donbas. Despre asta vorbeşte acţiunile preşedintelui rus. Astfel, acesta din urmă, motivând „evenimentele din Crimeea”, a decis să nu participe la reuniunea liderilor „formatului normand” din China, în urma unei propuneri făcute de Kiev

„Acest lucru dovedeşte încă o dată că partea rusă nu are niciun interes în soluţionarea paşnică”, a declarat reprezentantul guvernului german. „Asta ne miră şi îngrijorează”, a adăugat el.