Două persoane au fost rănite, dintre care una a suferit arsuri grave. Nu s-au înregistrat răniţi în cadrul corpului de pompieri, care continuă să intervină.

Focul aţâţat de vânturi puternice (mistral) şi favorizat de secetă a izbucnit miercuri după-amiaza în localitatea Rognac şi s-a propagat în zonele cu arbuşti şi mărăciniş din platoul Arbois. Între 20 şi 25 de case au ars.

Frédéric Paris, responsabil la primăria din Vitrolles (35 de mii de locuitori), la nord de Marsilia, unde mai multe case au luat foc, a evaluat la între 6000 şi 8000 numărul persoanelor afectate de incendiu, dintre care o mare parte au fost evacuate.

Transportul aerian şi rutier a fost reluat progresiv miercuri seară după ce a fost grav perturbat în cursul zilei din cauza focului care a devastat o zonă din Marignane, în apropiere de aeroportul Marseille Provence.

În zona industrială Marseille, între Fos-sur-Mer şi Port-Saint-Louis du Rhone, 530 de hectare au fost distruse de trei incendii care au mobilizat 250 pompieri. Focul este deja sub control după ce a devenit ameninţător pentru fabricile din zonă, au informat responsabilii locali.