„Nu îmi amintesc să fi întâlnit în viaţa mea un om care să fi comis atâtea crime atât de monstruoase", i-a spus judecătoarea bărbatului în vârstă de 63 de ani, care a vânat prostituate şi femei dependente de droguri timp de 30 de ani şi a ucis cel puţin nouă astfel de victime adulte şi o adolescentă. Cadavrele dezbrăcate complet sau parţial au fost găsite aruncate pe alei sau în containere de gunoi, iar anchetatorii bănuiesc că Franklin Jr. a comis şi alte crime.

Execuţia prin injecţie letală nu va avea loc, probabil, în viitorul apropiat, apreciază Reuters. Ultimul condamnat a fost executat în California în 2006, după care procedura de injecţie letală a acestui stat american a fost declarată ilegală de o instanţă de judecată.

Porecla „Grim Sleeper" a fostului angajat al serviciului municipal de salubritate şi canalizare din Los Angeles combină echivalentul „morţii cu coasa" (grim reaper) cu atributul „adormit" (sleeper). Ea este justificată de o pauză de 14 ani în seria de crime ale lui Franklin Jr., care a acţionat mai întâi din 1985 până în 1988, apoi abia din 2002 până în 2007. Grim Sleeper a devenit unul din cei mai notorii criminali din California, alături de „Night Stalker" (hărţuitorul de noapte) Richard Ramirez şi „Freeway Killer" (ucigaşul de pe autostradă) William Bonin.