Doi agenţi şi-a folosit pistolul cu electroşocuri, dar individul a reuşit oricum să opună rezistenţă. În cele din urmă, ofiţerii l-au imobilizat. Unul dintre martori i-a avertizat că suspectul are un pistol în buzunar. Aşa că au urmat câteva focuri de armă, iar din cauza rănilor grave afro-americanul nu a putut fi salvat. Cazul a stârnit nemulţumirea oamenilor, care au ieşit în stradă şi le-au cerut poliţiştilor să facă investigaţii temeinice.

Protestatarii au aprins lumânări în memoria victimei. Printre participanţii la manifestaţie era şi mătuşa bărbatului ucis.

Reprezentanţii Departamentului american de Justiţie au deschis o anchetă pe numele celor doi ofiţeri şi spun că vor face declaraţii abia după finalizarea cercetărilor. Cazuri similare au mai avut loc în Statele Unite. În 2014, un poliţist l-a împuşcat pe un bărbat de culoare pe o autostradă din Columbia, atunci când acesta din urmă s-a aplecat să-şi scoată permisul de conducere din maşină. Tot în 2014, America a fost zguduită de ample proteste de stradă, devenite pe alocuri violente, după ce un tribunal a hotărât sa nu-l pună sub acuzare pe un poliţist care a împuşcat mortal un adolescent de culoare.