Potrivit publicaţiei, Assad a vizitat Rusia cu câteva zile înainte de ultima vizită în Rusia a premierului Israelului, Benjamin Netanyahu, care s-a întâlnit cu Putin pe 7 iunie 2016.

La întâlnirea lui Assad cu Putin s-a discutat împăcarea între Siria şi Israel, care ar trebui să fie un efect complementar al acordului cu privire la organizarea Siriei de după război. Publicaţia afirmă că, la baza păcii israeliano-siriene ar trebui să stea propunerea făcută de preşedintele Bill Clinton încă în anii 90. Ziarul nu menţionează că aceasta se referă la retragerea completă israeliană de pe Înălţimile Golan, atrage atenţia NEWS.ru Israel.

La o lună şi jumătate după presupusa vizită a lui Assad la Moscova, Putin a purtat discuţii şi cu secretarul de stat american. Pe 14 iulie, John Kerry s-a întâlnit cu liderul rus la Kremlin. Presa se aşteaptă că soluţionarea situaţiei din Siria să fie tema principală a întâlnirii, cu toate acestea, după discuţii, secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov a declarat că, „din păcate, nu am reuşit să ne apropiem pentru o cooperare reală în vederea combaterii terorismului în Siria”.

Ultima dată, Assad a vizitat oficial Moscova în octombrie 2015.