După ce, zilele trecute, forţele armate ale Ucrainei au reuşit să captureze câţiva cetăţeni ruşi care erau mercenari de partea republicilor autoproclamate, SBU a lansat înregistrarea video a unui interogatoriu în care unul dintre ei vorbeşte despre motivele care l-au adus în Donbas.

Bărbatul, Alexei Sedikov, a declarat că militarii ruşi lucrează drept consilieri în formaţiunile armate ale republici autoproclamate Doneţk şi Lugansk.

În video rusul spune că a sosit în Donbas în martie 2016, împreună cu prietenul său, Dmitri Marcenko. El însuşi este comandant de pluton si a luptat în forţele armate LNR. „Aici sunt ruşi, desigur, soldaţi şi ofiţeri care nu că îi învaţă, ei sunt consilierii” – a spus Sedikov. Potrivit lui, ruşii ocupă poziţiile de comandanţi de batalion şi adjuncţi ai comandanţilor statului major.

Rusul capturat a recunoscut că separatiştii „trag în două direcţii, spre Ucraina şi ai lor”. „Două proiectile încolo – două dincolo. Fac acest lucru pentru a provoca”, spune Sedikov.