Poliţia a fost alertată printr-un apel telefonic că un bărbat înarmat se află în apropierea sediului Congresului american. Atunci când ofiţerii au ajuns la faţa locului, trei indivizi au fugit cu o maşină, iar poliţiştii au demarat o operaţiune de urmărire.

Potrivit şefului poliţiei metropolitane, Cathy Lanier, în momentul în care maşina cu cei trei suspecţi a intrat într-un tunel, unul dintre ei a tras focuri de armă asupra ofiţerilor forţelor de ordine.

Maşina s-a lovit de un separator de drum din tunel şi a fost avariată, a mai spus Lanier. Doi indivizi au fost arestaţi la faţa locului, iar al treilea a fugit şi a fost arestat ulterior. Nimeni nu a fost rănit.

În timpul urmăririi, un e-mail trimis de poliţie îi avertiza pe oamenii din toate clădirile Capitoliului să se îndrepte spre adăposturile special amenajate. Toate clădirile au fost încuiate, a spus poliţia, şi nimănui nu i s-a permis să intre sau sa iasă.

O alertă de securitate a fost declanşată la sediul Congresului SUA, în centrul oraşului Washington, autorităţile căutând un suspect înarmat, situaţia revenind la normalitate după câteva zeci de minute.

Mai multe clădiri ale Capitoliului au fost închise câteva zeci de minute. Poliţia Capitoliului a percheziţionat mai multe anexe ale sediului Congresului american, în căutarea unui suspect înarmat. După câteva zeci de minute, situaţia a revenit la normal. O şedinţă a plenului Camerei Reprezentanţilor a început cu întârziere din cauza incidentului.