Discuţiile din Rusia cu privire la ieşirea Marii Britanii din UE s-au concentrat asupra întrebării: „Ce avantaje sunt pentru Rusia?”. Publicaţia „Kommersant” a ajuns la concluzia că „Brexit oferă un nou atu în mâinile Moscovei. Brexit va slăbi ambiţiile UE şi ar putea duce la anularea sancţiunilor”.

Se jubilează după Brexit şi în Duma de Stat. Şeful Comisiei pentru afaceri externe, Aleksei Puşkov, a numit referendumul „rezultatul revoltei alegătorilor occidentali împotriva sistemului de guvernare şi a politicienilor tradiţionali”.
Iar cel mai mare ziar tabloid din Rusia, „Komsomolskaia Pravda”, într-un interviu cu un „expert” susţine că Brexit este rezultatul unei conspiraţii a familiei Rotschild.

În general, mass-media rusă este mulţumită de rezultatele referendumului din Marea Britanie, cel mai mare lobbist al relaţiilor transatlantice, ţara cea mai pro-americana, dispusă să asculte temerile Europei de Est faţă de Rusia, care, la rândul sau, este interesată să slăbească legăturile dintre UE şi SUA.

Un alt subiect de discuţie a propagandei ruse a fost adoptarea aşa-numitului „pachet anti-terorism”, despre care mass-media independentă au spus ca este „cel mai represiv din istoria post sovietică” şi o „întoarcere a stalinismului”. Noua legislaţie prevede sancţiuni penale pentru „omisiunea de a raporta o infracţiune” şi „justificarea terorismului” în reţelele sociale. De asemenea, pachetul obliga furnizorii de servicii de Internet sa coopereze cu agenţiile naţionale de securitate în descifrarea mesajelor, iar operatorii de telefonie trebuie să înregistreze convorbirile telefonice şi mesajele, date care apoi sa fie transmise serviciilor de securitate. În plus, este înăsprita pedeapsa pentru extremism.

Un motiv de bucuriei pentru propagandiştii ruşi a fost şi declaraţia aşa-numitului „preşedinte al comisiei parlamentului din Crimeea privind turismul” Aleksei Cerneak, care a spus că Crimeea a intrat în sezonul de vârf al vacanţelor.

El a spus că, în comparaţie cu anul trecut, numărul de turişti a crescut cu 27% şi ca anul acesta în peninsula vor veni 7 milioane de turişti, cu 1,5 milioane mai mult decât anul trecut.

În ciuda „popularităţii fără precedent a Crimeii”, potenţialii turişti nu ar trebuie sa dispere, observă cu ironie DisinfoReview. În special, imaginile portalului „Crimeea”. Realităţile arată că sunt încă suficiente locuri sub soare pe plajele din Crimeea (în poza de pe Twitter, postată pe 25 iunie, utilizatorul comentează că: Locurile pe plaja sunt limitate”).