Echipajul care a adus trupul salvatorului SMURD de la Iaşi la Bacău a fost însoţit şi de secretarul de stat Raed Arafat, care a transmis condoleanţe familiei.

„Este foarte greu pentru noi toţi. I-am respectat dorinţa şi plăcerea de a zbura pentru salvarea semenilor săi. Eu i-am spus că meseria asta este prea riscantă, dar mi-a spus că-i place. I-a salvat pe alţii, dar, iată, că pe el nu s-a mai putut salva”, a spus tatăl lui Voicu Şocae.

La rândul său, un fost coleg de la Academia Forţelor Aeriene a subliniat pasiunea lui Voicu pentru zbor. El a evocat, apoi, momente în care alături de colegul său privea spre cer cu dorinţa de a zbura.

„Voicu nu ştia să spună nu. Sărea în ajutorul tuturor celor care aveau nevoie de el. Era, cu adevărat, un salvator”, a punctat prietenul acestuia.
Căpitan-comandor Voicu Şocae de 37 ani, pilot de elicopter, era încadrat în structurile militare din 2003, iar din 2008 a devenit angajat al Ministerului Afacerilor Interne. Avea o experienţă de zbor pe elicopter de 1.480 de ore, era absolvent al Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov. Era căsătorit şi avea doi copii.

Împreună cu Voicu Şocae au mai pierit în tragedia din Republica Moldova medicul Mihaela Dumea, asistentul medical Gabriel Sandu şi comandorul Doru Gavril, toţi din Iaşi.

Înmormântarea celor patru salvatori va avea loc duminică.