Politia spaniolă a percheziţionat 19 adrese. De asemenea, a fost dispus sechestrul asigurator asupra a 192 de imobile din Reus, Salou şi Cambrils. „Reţinuţii (şase ruşi, un ucrainean şi avocatul său spaniol) sunt acuzaţi de spălare de bani pentru beneficiari, lista cărora include grupările criminale Tambovskaia şi Taganskaia, două dintre cele mai influente din lumea interlopă a Rusiei.

De asemenea, potrivit anchetatorilor, ruşii care conduceau „spălătoria” aveau relaţii excelente cu politicienii din ţara lor de origine. „Există dovezi că demnitari din Moscova ai partidului de guvernământ Rusia Unită au fost de mai multe ori oaspeţii infractorilor din Spania în week-end. Numele politicienilor au fost menţionate în cazurile de corupţie la nivel înalt în Rusia” precizează publicaţia.

Potrivit anchetatorilor, ruşii au creat o instituţie de credit în scopul spălării banilor, prin achiziţionarea de bunuri imobiliare. „Responsabili de reţea erau doi cetăţeni ruşi, care au creat infrastructura criminală şi de multe ori au venit în Tarragona pentru a verifica activitatea subordonaţilor”, se spune în articol.

Poliţiştii spanioli au mai găsit o legătură între cartelurile de droguri din Columbia şi reţeaua de spălare de bani. „Anchetatorii au identificat contacte cu interpuşi profesionişti care aveau legături cu cartelurile de droguri columbiene Kali şi Medellin, subliniază ziarul spaniol.