În urma referendumului din Marea Britanie, partidele eurosceptice din întreaga Europă au cerut organizarea de referendumuri privind apartenenţa la Uniunea Europeană, însă un sondaj de opinie efectuat de Institutul Forsa a relevat faptul că această idee beneficiază de un sprijin redus în rândul publicului german.

Potrivit datelor sondajului, 82 la sută dintre respondenţi au răspuns că ar vota pentru a rămâne în UE şi doar 14 la sută ar vota pentru părăsirea Blocului Comunitar, transmite Mediafax. 71 la sută se opun organizării în Germania a unui referendum similar cu cel din Marea Britanie, în timp ce 27 la sută ar fi de acord.

Sondajul, în cadrul căruia au fost intervievate 1005 persoane la doar o zi după referendumul din Marea Britanie, a mai arătat că 51 sută dintre germani sunt de părere că alte state europene nu vor urma exemplul britanic, în timp ce 42 la sută cred că acest lucru s-ar putea întâmpla.

Volker Kauder, un aliat apropiat al cancelarului Merkel, a declarat la postul public ARD, că nu este în favoarea organizării în Germania a unui referendum privind statutul de membru UE.