Votul de la referendum arată discrepanţe regionale majore în cadrul Marii Britanii. Atât Scoţia, cât şi Irlanda de Nord au votat pentru rămânerea în UE, în timp ce Anglia şi Ţara Galilor au votat majoritar pentru ieşire, relatează BBC News online şi Reuters. Prim-ministrul de la Edinburgh, Nicola Sturgeon a declarat astăzi: „Votul aici arată clar că oamenii din Scoţia văd viitorul lor ca parte a Uniunii Europene".

Într-o primă reacţie, premierul Scoţiei a declarat că acest rezultat arată clar că populaţia Scoţiei se vede ca făcând parte din UE, o aluzie la o eventuală nouă încercare de desprindere de regat.

La rândul său, în Irlanda de Nord, liderul Sinn Fein a apreciat că votul britanicilor în favoarea părăsirii UE dă tărie cauzei pe care o susţine, aceea a convocării unui referendum pe tema reunificării Irlandei.

Toate bursele din Europa sunt pe roşu. Indicele bursier FTSE din Marea Britanie a scăzut cu 8,2%. Moneda Marii Britanii a ajuns la cel mai scăzut nivel în raport cu dolarul american din ultimii peste 30 de ani, transmite DPA. La primele ore ale dimineţii, lira era cotată sub nivelul de 1,35/dolar, pentru prima dată după 1985.