Cei trei astronauţi, între care Tim Peake, primul britanic la bordul ISS, au plecat de pe staţie cu aproximativ trei ore înainte de aterizare, la încheierea unei misiuni de jumătate de an pe orbita Pământului.

Capsula a aterizat pe o parte, ceea ce se întâmplă frecvent într-o zonă de stepă cu vânt, după un zbor cu paraşuta de 14 minute. O echipă de căutare şi recuperare i-a extras rapid pe cei trei astronauţi din capsulă.

Alături de Peake s-au întors rusul Yuri Malenchenko, de la agenţia spaţială rusă Roscosmos, şi americanul Tim Kopra de la NASA.
În timpul misiunii la bordul ISS, echipajul a realizat experimente şi a testat noi tehnologii care ar putea fi folosite pentru viitoare misiuni umane de explorare.

În luna aprilie, Tim Peake a alergat distanţa maratonului de la Londra pe o bandă rulantă instalată la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, concomitent cu miile de maratonişti din capitala britanică. El a parcurs cei 42 de kilometri ai maratonului 3 ore, 35 de minute şi 21 de secunde, în timp ce ISS a făcut un traseu de 100.000 de kilometri.

Echipajul întors sâmbătă de pe ISS va fi înlocuit de astronautul NASA Kate Rubins, cosmonautul rus Anatoli Ivanishin şi japonezul Takuya Onishi, de la agenţia de explorare aerospaţială japoneză, care au programată lansarea spre orbită la 6 iulie de pe cosmodromul Baikonur.

La bordul ISS a rămas un alt echipaj format din trei astronauţi: ruşii Alexei Ovchinin şi Oleg Skripochka şi comandantul expediţiei 47, americanul Jeff Williams.

Staţia Spaţială Internaţională, un proiect de mai mult de 100.000 de milioane de dolari la care participă 16 naţiuni, orbitează cu mai mult de 27.000 de kilometri pe oră la aproximativ 400 de kilometri de Pământ.