„Vom continua să luptăm pentru a reveni la guvernare. Vom rezista, vom rezista, vom rezista", a declarat Rousseff, într-un interviu difuzat joi de BBC, cu câteva zile înainte de probabila sa înlăturare de la putere.

„Acest proces de destituire este ilegitim, ilegal”, a adăugat ea, afirmând că vrea „să lupte până la capăt” pentru revenirea sa la putere şi „împotriva acestei proceduri de destituire”. 'Nu contaţi pe demisia mea. Dacă demisionez, dovada vie a faptului că a avut loc o lovitură de stat va dispărea", a spus Rousseff.

„Risc să nu asist la Jocurile Olimpice în calitate de preşedintă. Temerea că nu eu (voi asista la Jocurile Olimpice), ci o persoană care mi-a uzurpat postul, îmi lasă un sentiment de tristeţe şi nedreptate", a deplâns preşedinta braziliană.

După aprobarea, în 17 aprilie, a procedurii de destituire de către Congresul Deputaţilor, senatorii ar urma să aprobe săptămâna viitoare declanşarea oficială a unui proces de destituire a Dilmei Rousseff. Impopulara preşedintă de stânga, acuzată de cosmetizarea unor conturi publice, va fi atunci îndepărtată de la putere pentru maxim 180 de zile, în aşteptarea unei sentinţe definitive, şi înlocuită de la fel de impopularul Michel Temer.

Vicepreşedintele Michel Temer este singurul care a reuşit să se sustragă anchetelor judiciare. Cu toate acestea, el a fost citat ca beneficiar al unor mite din partea mai multor inculpaţi în dosarul Petrobras, scandal de corupţie în jurul grupului petrolier al statului brazilian.

„Ei pot să mă ancheteze. Accept orice anchetă, pentru că ştiu că sunt nevinovată", însă, „chiar dacă mai târziu se va demonstra că aceste acuzaţii nu sunt fondate, răul va fi deja făcut", şi-a exprima Dilma Rousseff regretul.