Epava se află la circa 160 de kilometri în largul Libiei, la o adâncime de 370 de metri. Operaţiuni de recuperare a navei au fost lansate pe 27 aprilie, însă au fost suspendate din cauza vremii nefavorabile, potrivit Marinei italiene, care a precizat că acestea ar urma să fie reluate miercuri. 

Operaţiunile erau iniţial programate să înceapă pe 18 aprilie, la un an de la catastrofă, însă condiţiile meteorologice nefavorabile au provocat o întârziere. 

Imediat după naufragiu, echipele de salvare au găsit 24 de corpuri neînsufleţite şi 28 de supravieţuitori, care au afirmat că la bord se aflau multe persoane, dintre care unele nu au putut scăpa deoarece erau închise în cală. 

Deocamdată nu este clar câte cadavre vor fi găsite în interiorul navei, notează DPA. 

Marina italiană a afirmat că se presupune că pe navă s-ar fi aflat 700 de persoane, iar luna trecută un oficial din cadrul Ministerului de Interne a declarat că au fost recuperate trupurile a 169 de victime, între care unele găsite în urmă cu câteva luni în partea superioară a navei şi pe fundul mării în apropierea epavei. 

Circa 150 de persoane sunt implicate în proiectul de recuperare a ambarcaţiunii, se arată într-un comunicat al Marinei italiene.