Potrivit OSDO, 14 persoane, dintre care patru copii, şi-au pierdut viaţa când o ploaie de butoaie umplute cu explozibil s-a abătut asupra localităţii Al-Houla şi a satelor învecinate.

Pline cu TNT şi aruncate din elicopter, butoaiele explozive ucid orbeşte, acuză organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului.

Utilizarea lor de către armata siriană este aspru criticată, dar regimul condus de Bashar Al-Assad continuă să nege că a recurs la astfel de arme.

În cursul aceleiaşi zile, alţi şapte civili, dintre care trei copii, au fost omorâţi în raiduri aeriene ale forţelor regimului asupra oraşului asediat Rastane, a informat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Rastane este unul dintre ultimele bastioane ale rebelilor în provincia centrală Homs. Din 2012 este supus unui asediu devastator din partea guvernului, precum şi unor bombardamente sângeroase în ultimele săptămâni.

Miercuri, 13 membri ai unei familii, dintre care opt copii, au fost ucişi în oraşul respectiv într-un bombardament aerian, potrivit OSDO care se bazează pe o vastă reţea de surse în întreaga Sirie, ţară unde conflictul s-a soldat din 2011 cu peste 270.000 de morţi.