„Coordonarea mişcărilor semnatare ale acordului de la 15 mai, provenită din procesul de la Alger (Compis-15), şi Mişcarea patriotică de autoapărare GandaIzo informează" că, sâmbătă, poziţia deţinută de GandaIzo la Ndaki în Gourma, comuna rurală Gossi (nord), „a fost atacată de elemente din rândul GATIA (grupul de autoapărare tuareg Imghad şi aliaţii)", a precizat un responsabil al GandaIzo, Mohamed Attaib Sidibé.

Potrivit acestuia, „doi luptători din cadrul GATIA şi un luptător” din mişcarea sa au fost ucişi în cursul confruntărilor.

Combatanţii tuaregi din GATIA se perindă în ultimele luni prin zona dintre Gourma şi Douentza la frontiera cu Nigerul, din delta interioară a fluviului Niger până la frontiera cu Burkina Faso, cu obiectivul de a alunga din teritoriile lor comunităţile Songhai, Peul, Bella, Bambara şi Sorko, a adăugat sursa amintită.

„Am sărbătorit duminică aniversarea semnării acordului de la Alger, tensiunea domneşte în continuare, iar aceasta înseamnă că mai sunt multe de făcut", a subliniat Mohamed Attaib Sidibé.

Un lider al GATIA a confirmat că „trei persoane au fost ucise", afirmând în acelaşi timp că "GATIA a fost ameninţat în poziţiile sale şi obligat să se apere".

Pe de altă parte, un ofiţer al armatei maliene a fost asasinat sâmbătă la Gao (nord) de un „terorist", a informat un responsabil din cadrul forţelor militare.