„Ceea ce ne preocupă în mod special este că amploarea violenţei creşte”, a subliniat el, potrivit publicaţiilor grupului de presă Funke.

„În acest an, au fost deja 45 de incendii criminale”. În 2015, anul în care în Germania au venit 1,1 milioane de migranţi, au fost înregistrate 92 de incendii criminale împotriva unor centre pentru solicitanţii de azil, faţă de numai şase în 2014, potrivit unor statistici publicate de BKA la sfârşitul lunii ianuarie. 

„Autorii acestor acte criminale sunt în majoritate bărbaţi şi aproximativ 80% provin dintr-un loc unde s-a comis un act infracţional”, a adăugat preşedintele BKA.

El a dat asigurări că nu are cunoştinţă de structuri de extremă dreaptă supraregionale care ar declanşa aceste incendii, dar s-a declarat preocupat de creşterea violenţei verbale pe internet care poate conduce la fapte.

 În Germania, mai multe surse media ca site-ul de ştiri online Spiegel au închis forumurile de discuţii pe subiecte legate de afluxul de refugiaţi din cauza insultelor transmise de internauţi.