Anchetatorii au indicat anterior că investighează o eventuală motivaţie politică a atacului după ce presa a relatat că martori oculari l-au auzit pe agresor strigând „Allah Akbar”.

Joachim Herrmann a afirmat însă, după şedinţa guvernului regional, că agresorul, care a recunoscut atacul, se află în mod evident într-o stare psihică precară.

Potrivit anchetatorilor, germanul de 27 de ani s-a repezit cu un cuţit asupra a patru bărbaţi, cu vârste între 43 şi 58 de ani, într-o gară din Grafing, în jurul orei ocale 05.00 (03.00 GMT). Victimele încercau să se îmbarce într-un tren spre capitala bavareză Munchen, situată la o distanţă de circa 30 km.

Una dintre victime, un bărbat de 56 de ani, a decedat la spital, iar o alta se află în stare critică. Suspectul, care era desculţ în momentul atacurilor, a fost arestat şi dezarmat la locul faptei.

Primarul din Grafing, Angelika Obermayr, a declarat, pentru un post de televiziune, că atacul i-a şocat profund pe locuitorii acestui „orăşel extrem de liniştit”. „Aşa ceva este complet nou şi îi şochează profund pe oamenii de aici”, care au mai văzut asemenea orori numai la televizor, a afirmat ea.