Omul de afaceri miliardar a declarat la un miting de campanie în Racine, Wisconsin, că aliaţii din Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord „nu îşi plătesc cota echitabilă" şi a numit alianţa din 28 de ţări drept „învechită". 
    
„Ori plătesc mai mult, inclusiv pentru deficienţele din trecut, ori trebuie să iasă. Şi se rupe NATO", a spus Trump. 
    
Trump a criticat frecvent NATO în ultimele săptămâni, în timp ce cursa pentru nominalizarea republicană pentru alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie devine intensă. 
    
La o oprire de campanie la Wausau în Wisconsin sâmbătă, Trump şi-a exprimat preocupările faţă de relaţia Statelor Unite cu Arabia Saudită bogată în petrol, pe care Trump a acuzat-o că nu plăteşte echitabil pentru apărarea oferită de SUA, notează Reuters. 
    
„Noi avem grijă de Arabia Saudită. Şi nimeni nu vrea să dea de belea cu Arabia Saudită pentru că îi urmărim", iar "ei nu ne plătesc un preţ corect", a spus Trump. 
    
Vineri, preşedintele american Barack Obama a formulat critici dure la adresa lui Donald Trump, denunţând poziţia fostului star de reality show asupra problemei nucleare şi sugerând că el „nu ştie mare lucru" în chestiuni de politică externă.