În toată Franţa, peste 170.000 de oameni au protestat faţă de proiectul noii legi a muncii care va intra, săptămâna viitoare, în dezbaterea Parlamentului. Cea mai mare manifestaţie a avut loc la Paris, în Place de la Republique.

Reprezentanţii jandarmeriei spun că au demonstrat circa 15.000 de oameni, însă, potrivit sindicatelor care au organizat protestele, numărul este de patru ori mai mare - adică 60.000 doar în capitală. Câteva sute dintre aceştia au atacat forţele de ordine cu pietre şi sticle incendiare.

Prefectul Parisului a declarat că în urma violenţelor, au fost distruse vehicule, spaţii comerciale şi mobilier urban. De partea cealaltă, manifestanţii spun că nu vor renunţa la proteste.

Guvernul socialist francez susţine că noua lege a muncii va reduce şomajul. Sindicatele spun, însă, că proiectul este unul liberal. Printre altele, documentul prevede reducerea bonusurilor pentru orele suplimentare, de la 25% la 10%. De asemenea, angajatorii vor avea mai multă libertate pentru angajări şi concedieri, ceea ce înseamnă că va scădea semnificativ valoarea compensaţiilor pe care trebuie să le acorde în cazul în care dau afară un muncitor.