Prim-ministrul de centru dreapta, Aleksandr Vucic, a cărui formaţiune este cotată cu prima şansă în acest scrutin, a făcut apel către sârbi să întoarcă spatele "anilor negri" şi să ofere ţării un viitor european.

În încheierea campaniei sale, joi, liderul Partidului Progresist Sârb (SNS), creditat în sondaje cu aproximativ 50% din intenţiile de vot, care ar asigura acestei formaţiuni o majoritate covârşitoare în legislativul de 250 de locuri, i-a îndemnat pe sârbi să voteze pentru viitor.

„O Serbie respectabilă, modernă şi diferită trebuie să învingă Serbia trecutului”, a declarat Vucic, care a convocat alegeri parlamentare anticipate pe motiv că doreşte un mandat complet de patru ani pentru a continua negocierile de aderare la UE, începute în decembrie.

În tabăra opoziţiei slabe este de aşteptat un viraj brusc spre dreapta, iar, conform sondajelor, două partide extremiste ar putea să obţină cel puţin 5% din sufragii şi să ajungă în parlament. potrivit DPA.

Primele rezultate preliminare ale votului vor fi anunţate duminică seara, iar rezultatele finale ar urma să fie făcute publice nu mai târziu de 96 de ore de la încheierea votării, adică la 28 aprilie, ora locală 20:00. Scrutinul din Serbia este monitorizat de 1687 de observatori interni şi de către 196 de observatori străini.