Mitsubishi Motors a încheiat şedinţa cu o scădere de 15,16%, după ce înainte de finalizarea sesiunii de tranzacţionare acţiunile înregistraseră o scădere de 17%, cea mai mare depreciere înregistrată într-o zi, începând din iulie 2004.

Prăbuşirea titlurilor producătorului nipon a început cu circa 20 de minute înainte de închiderea sesiunii, când compania a anunţat o conferinţă de presă pentru a explica „neregulile din testul de emisii”.

Preşedintele Mitsubishi Motors, Tetsuro Aikawa, va susţine o conferinţă de presă la sediul din Tokyo al Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Turismului.

Mitsubishi Motors nu a furnizat deocamdată prea multe detalii despre această conferinţă, ceea ce a dat naştere unor temeri privind o posibilă legătură cu scandalul emisiilor trucate care a afectat producătorul german Volkswagen.

În octombrie anul trecut, Guvernul Japoniei a anunţat că niciunul dintre principalii producători niponi de autovehicule nu a manipulat softul de control al emisiilor poluante.