Până în prezent, nicio autoritate guvernamentală sau agenţie ONU nu a putut corobora aceste relatări.

„Nu putem confirma nimic până când nu avem o mărturie directă sau ceva din partea autorităţilor”, a precizat Flavio Di Giacomo, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţii (OIM), la Roma.

Conform relatărilor apărute până acum, un vas care plecase de pe coastele egiptene s-a întâlnit la mijlocul traversării cu o ambarcaţiune mai mică, pornită de la Tobruk, în Libia, a menţionat Di Giacomo. Imigranţii de pe ambarcaţiunea libiană ar fi fost transbordaţi pe vasul egiptean.

Dacă vasul s-a răsturnat într-adevăr, cadavrele ar trebui să înceapă să iasă la suprafaţă în largul apelor Libiei în orele următoare, a mai declarat purtătorul de cuvânt al OIM pentru DPA.

Potrivit unor surse guvernamentale somaleze, printre potenţialele victime s-ar putea afla până la 200 de somalezi.

Autorităţile din statul est-african încearcă să adune informaţii prin intermediul ambasadelor din Italia şi Egipt, a declarat marţi ministrul de externe Abdisalam Omar Hadliye.

Sute de imigranţi şi-ar fi pierdut viaţa într-o nouă tragedie în Marea Mediterană, a declarat luni preşedintele italian, Sergio Mattarella, relatează Reuters. Garda de coastă italiană a anunţat luni dimineaţa că nu are cunoştinţă de dezastrul menţionat de presă şi la care făcea referire preşedintele Mattarella.