„Constatăm că, la fel ca înainte, acest document este exprimat într-o maniera didactica inacceptabila, bazat pe stampile ideologice, etichetări şi opinii părtinitoare şi politizate”, se arată în declaraţia Ministerul rus de Externe.

De asemenea, potrivit reprezentantului MAE rus, cererea SUA de eliberare a lui Senţov şi Savcenko sunt „absolut neacceptabile”.

De asemenea, Ministerul rus de Externe susţine că raportul SUA are „caracter de comandă”.

„Este evident caracterul de comandă personalizată în cazul formulărilor exprimate de autorii raportului despre ocupaţia rusească a Crimeii, care ignora cu încăpăţânare voinţa liber exprimata a locuitorilor peninsulei”, – se spune în declaraţie.

În plus, Rusia se arata surprinsă de afirmaţiile despre miile de victime civile din vina Rusiei în Donbas.
Potrivit Ministerului rus de Externe, „catastrofa umanitară şi a drepturilor omului din Ucraina este opera guvernului ucrainean, controlat de Statele Unite”.

Totodată, Ministerul rus de Externe spune că acuzaţiile privind incitarea guvernului rus la naţionalism sunt nefondate şi ipocrite.

La final, Moscova recomandă autorităţilor americane să „scoată de pe ochi ochelarii aburiţi ai stereotipurilor antiruseşti”.

Amintim că, pe 14 aprilie, Departamentul de Stat al SUA a publicat raportul anual privind situaţia drepturilor omului în lume.