Centrul german Juelich se află în landul Renania de Nord-Westfalia, în apropierea frontierei cu Belgia, iar aici sunt depozitate deşeuri nucleare. Centrul a anunţat într-o declaraţie de presă că nu există indicii cu privire la vreo ameninţare şi că se află în contact cu autorităţile din domeniul securităţii şi cu autoritatea de control nuclear.

Grupul Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) a citat surse din cadrul comisiei de control parlamentar, ale cărei reuniuni sunt confidenţiale, care au declarat că şeful agenţiei de informaţii interne a Germaniei (BfV), Hans-Georg Maassen, a spus la sfârşitul lunii martie în faţa comisiei formate din nouă membri că Abdeslam deţinea aceste documente. Sursele au mai declarat că Maassen ar fi spus comisiei, însărcinată cu monitorizarea activităţii agenţiilor de informaţii germane, că printuri ale unor articole de pe internet şi fotografii ale preşedintelui centrului de cercetare nucleară de la Juelich, Wolfgang Marquardt, şi ale celorlalţi membri ai comitetului director al centrului au fost găsite în apartamentul lui Abdeslam.

Potrivit RND, nu este clar dacă Maassen a transmis aceste informaţii Cancelariei germane sau Ministerului de Interne. Grupul media relata totodată că mai mulţi membri ai Bundestagului (camera inferioară a Parlamentului german) şi un expert în terorism de la BfV au declarat că erau la curent cu această situaţie şi că Maassen îi informase cu caracter confidenţial. Contactate de Reuters, nici Bfv, nici BND (serviciul de informaţii externe al Germaniei) nu au comentat informaţia publicată de grupul german RND.