Junta speră că printr-o asemenea măsură şoc şoferii vor deveni mai conştienţi că alcoolul la volan ucide, Thailanda fiind una dintre ţările în care se înregistrează cel mai mare număr de morţi pe şosele, informează digi24.ro.

Înainte existau pedepse cu muncă în folosul comunităţii în spitale, a spus Nontajit Netpukkana din conducerea serviciului pentru aplicarea sancţiunilor în cadrul Ministerului Justiţiei. „Credem însă că emoţia declanşată de lucrul la morgă îi va ajuta pe cei care vor face stagii acolo să fie mai conştienţi de ce se întâmplă în cazul accidentelor provocate de conducători auto beţi”, a adăugat el.

Anunţul precede sărbătoarea Songkran, Anul Nou thailandez, care începe miercuri.

Sute de persoane mor pe şosele în timpul acestei sărbători, numite de guvern „cele şapte zile ucigaşe”. Circa 24.000 de oameni mor anual în Thailanda în accidente rutiere. Conform unui studiu realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), Thailanda ocupă locul al doilea, după Libia, ca număr de decese în funcţie de mărimea populaţiei, alcoolul fiind adesea cauza accidentelor.