Într-un interviu pentru „Gardeners' Question Time” al postului BBC Radio 4, prinţul Charles a declarat că încearcă să trezească interesul celui mic pentru ca în viitor să poată dezvolta această pasiune, cum s-a petrecut cu el în copilărie.

Prinţul, întrebat dacă îl încurajează pe fiul cel mare al ducilor de Cambridge, William şi Kate, să se implice în îngrijirea plantelor, a apreciat că nu se poate şti „ce îl va interesa” pe copil.

„Important este că l-am făcut să planteze un arbore sau doi, i-am plantat împreună”, a spus Prinţul de Wales, apreciind că aşa se procedează când copiii sunt foarte mici. Apoi, „de câte ori vin, le spui: Ai văzut cât a crescut arborele?”, a mai spus acesta.

El a povestit că are „amintiri foarte plăcute” de când planta propriile flori în grădina casei bunicii sale Elisabeta (mama actualului monarh, Elisabeta a II-a), şi a afirmat că grădinăritul este ceva „minunat şi terapeutic”.

Prinţul Charles a amintit că a remodelat grădina reşedinţei Dumfries House, din Scoţia, pentru a o face mai plăcută pentru copii.