Sub titlul 'Regina susţine Brexitul', publicaţia The Sun a citat surse anonime conform cărora, în cel puţin două ocazii în ultimul deceniu, regina Elisabeta a II-a şi-a exprimat opoziţia faţă de apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană.

„Regina rămâne neutră politic, aşa cum este de 63 de ani. Nu vom face comentarii despre afirmaţii false, bazate pe surse anonime. Referendumul este o chestiune la care urmează să decidă poporul britanic'', a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

Sondajele de opinie arată că taberele sunt împărţite în perspectiva referendumului din 23 iunie privind oportunitatea ieşirii Marii Britanii din forul comunitar european.

Ziarul The Sun a citat surse anonime potrivit cărora în 2011, la un dejun organizat la Castelul Windsor, regina Elisabeta a II-a i-ar fi spus vicepremierului britanic de la acea vreme, Nick Clegg, că Uniunea Europeană se îndreaptă în direcţia greşită.

Clegg a calificat această relatare drept un nonsens. „Nu îmi amintesc să se fi întâmplat aşa ceva şi acesta nu e genul de lucruri pe care le-aş uita'', a scris Nick Clegg pe Twitter.

Publicaţia, care a criticat în mod constant apartenenţa Marii Britanii la UE, a precizat că regina le-a transmis unor parlamentari britanici, într-o întâlnire separată, că ea nu înţelege Europa.

Cu mai puţin de o săptămână înaintea referendumului din 2014 privind independenţa Scoţiei, regina Elisabeta a II-a şi-a exprimat speranţa că scoţienii se vor gândi bine la viitorul lor, comentariu care a fost interpretat drept un sprijin pentru cei care încercau să păstreze unitatea Marii Britanii.