Dădaca Gulcehra Bobokulova, ea însăşi mama a trei copii, a ucis-o pe fetiţa de 4 ani de care avea grija, săptămâna trecută, în timp ce părinţii erau plecaţi de acasă. Femeia a scos capul copilului din geantă la metroul din Moscova, strigând „Allah Akbar!” şi că este terorist, fiind arestată. Bobokulova era de trei ani dădaca fetiţei şi era tratată ca şi cum ar fi făcut parte din familie. Totuşi, ea se afla ilegal în Rusia, scrie Washington Times.

Unul dintre fiii săi, Rahmatillo Asurov, în vârsta de 19 ani, este în custodia autorităţilor din Uzbekistan, fiind acuzat că „a fost recrutat de Statul Islamic”, potrivit The Mirror.

Anchetatorii caută acum posibili complici la odioasa crimă, iar printre suspecţi se numără sotul femeii şi o soră a acesteia. Recent, dădaca şi-a vizitat soţul în Uzbekistan, unde ar fi fost radicalizată. „După ce a luat legătura cu Suhrob, Gulcehra s-a schimbat complet. Şi-a achiziţionat un hijab, un covoraş pentru rugăciuni şi cărţi religioase. A început sa spună tot felul de absurdităţi despre războiul din Siria”, a declarat o sursă din cadrul anchetei.

Întrucât în Rusia nu există pedeapsa capitală, cel mai probabil, dădaca va fi condamnată la închisoare pe viaţă într-un penitenciar din Siberia, scriu jurnaliştii străini.

Totuşi, oficialii ruşi nu au recunoscut public că acest caz este tratat ca un act terorist, preferând sa spună că femeia are probleme psihice, în ciuda informaţiilor apărute pe surse potrivit cărora criminala ar avea legături cu Statul Islamic, organizaţie teroristă bombardată de aviaţia rusă în Siria.

Săptămâna trecută, Gulcehra Bobokulova le-a dezvăluit anchetatorilor că a comis crima pentru a răzbuna "sângele vărsat" al musulmanilor nevinovaţi, ucişi în loviturile aeriene ale Rusiei din Siria.

Ea a fost dusă, miercurea trecută, la un tribunal din Moscova, unde a declarat că Allah i-a ordonat să omoare copilul. De asemenea, femeia musulmană s-a referit direct la preşedintele rus Vladimir Putin, care a anunţat în luna septembrie a anului trecut că Rusia a început o campanie militară împotriva grupărilor teroriste din Siria, în sprijinul lui Bashar al-Assad.

"M-am răzbunat pe cei care au vărsat sângele. Putin a vărsat sângele, avioanele au lansat bombardamentele. De ce sunt ucişi musulmanii? Şi ei vor sa trăiască", a spus Bobokulova.

Femeia a mărturisit că ar fi vrut sa meargă în Siria şi să trăiască acolo, însa nu a avut bani pentru asta.