Brahim Abdeslam este perfect vizibil. El ţine o ţigară în mână în timp ce dansează şi flirtează cu o blondă. Fratele său mai mic, Salah, apare în planul secund, îmbrăcat cu un hanorac portocaliu, şi dansează împreună cu grupul de amici.

Înregistrarea datează din 8 februarie 2015, cu opt luni înainte ca Brahim să execute un atentat sinucigaş într-o cafenea din Paris odată cu seria de atacuri care au lăsat în urmă în capitala Franţei 130 de morţi şi sute de răniţi.

Potrivit postului CNN, imaginile i-au fost furnizate de doi prieteni din grupul lui Salah şi Brahim, care au fost împreună cu ei în acea seară, dar au cerut să nu li se dezvăluie identitatea.

Prezentaţi cu pseudonimele de Karim şi Rachid, cei doi susţin că Brahim era mai serios decât Salah, pe acesta din urmă caracterizându-l drept un fustangiu. Ei afirmă de asemenea că după acea seară au remarcat cum fraţii Abdeslam încep să se schimbe.

„A fost ultima dată când i-am văzut consumând alcool. Brahim a început să fie mai religios. Participa vineri la rugăciunile de la moschee şi se ruga şi acasă”, declară Rachid. Totuşi, cei doi prieteni ai teroriştilor mai spun că nu şi-au dat seama de evoluţia către radicalism a fraţilor Abdeslam. Ei afirmă de asemenea că încă nu au fost interogaţi de autorităţi.

Salah a fost singurul supravieţuitor al atentatelor de la Paris, în urma cărora s-a ascuns în cartierul musulman bruxellez Molenbeek, de unde a fost capturat pe 18 martie, în urma unei operaţiuni desfăşurate de forţele speciale belgiene şi franceze.

Se presupune că celula teroristă din care fac parte, şi este asociată grupării Statul Islamic, a organizat şi atentatele care au avut loc săptămâna trecută la Bruxelles.