Parchetul belgian anunţase anterior că două persoane, neidentificate, au fost reţinute, una marţi seară, iar cealaltă în cursul nopţii.

Un drapel al organizaţiei Statul Islamic şi o carte despre salafism au fost găsite marţi seară lângă cadavrul suspectului ucis în operaţiunea antiteroristă a forţelor belgiene şi franceze în legătură cu atentatele din noiembrie de la Paris.

Suspectul ucis a fost identificat în persoana lui Belcaid Mohammed, un algerian născut în iulie 1980. Algerianul a fost 'neutralizat' de un trăgător de elită al poliţiei din afara apartamentului vizat de percheziţia desfăşurată în cartierul Forest din Bruxelles. Alături de cadavrul său au mai fost găsite '11 încărcătoare de kalaşnikov şi foarte multe muniţii', dar niciun dispozitiv exploziv.

O sursă din poliţia franceză a explicat că operaţiunea de marţi nu l-a vizat pe suspectul cheie în atacurile de la Paris, ci 'anturajul unuia sau mai multora dintre cei 11 inculpaţi belgieni'. Trei poliţişti belgieni şi o poliţistă franceză au fost răniţi uşor în cursul intervenţiei, au precizat autorităţile belgiene.