Potrivit Reuters, hackerii au reuşit să se infiltreze în sistemul băncii centrale din Bangladesh în urmă cu o lună, şi au reuşit să fure datele pentru tranzacţii. După aceea, ei au trecut la fapte, şi au făcut 35 de cereri de transfer a unor sume de bani din Rezervelor Băncii Federale din New York către bănci din Filipine sau Sri Lanka.

Câteva cereri au fost reuşite, iar un total de 81 de milioane de euro au fost transferaţi. Însă când a venit rândul celei de-a cincea tranzacţie, unul dintre hackeri a greşit numele ONG-ului unde trebuiau să ajungă banii. În loc să scrie "foundation", cel care a încercat să trimită banii a scris "fandation". Oficialii de la Deutsche Bank, banca intermediară în acest proces, a cerut clarificări de la cei din Bangladesh, iar tranzacţia a fost oprită.

Se pare că Banca Federală a fost avertizată, şi a oprit mai multe tranzacţii. Se pare că valoarea cumulată a acestora ajungea la 870 de milioane de dolari.

Banca din Bangladesh a transmis că a recuperat o parte din banii furaţi, iar autorităţile din Filipine încearcă să recupereze şi restul banilor.