Patru femei şi un bărbat au fost împuşcaţi mortal şi alte trei persoane au fost rănite în atacul armat dintr-un cartier rezidenţial din Wilkinsburg, suburbie aflată la circa 13 km de Pittsburgh, informează Departamentul Poliţiei din comitatul Allegheny.

Cei doi suspecţi au deschis focul în jurul orei locale 23:00 de pe o alee asupra participanţilor la o petrecere din curtea unei case şi apoi au fugit, a anunţat departamentul într-un comunicat.

„Probele balistice de la faţa locului indică faptul că două persoane diferite au tras cu arme diferite”, a precizat poliţia.

Incidentul armat de la Wilkinsburg, o localitate de circa 15.000 de locuitori, este ultimul dintr-o serie de atacuri armate care au transformat controlul armelor într-un subiect de pe agenda alegerilor prezidenţiale din SUA.

Zeci de tuburi de cartuşe se aflau pe pavajul aleii de pe care s-a deschis focul, informează media, locul fiind izolat de poliţişti care adună probe şi discută cu martorii.

„Am auzit cel puţin 20 de împuşcături”, a declarat o martoră, Kayla Alexandra, pentru canalul de ştiri WPXI.

Patru oameni au murit la faţa locului, iar patru răniţi au fost transportaţi la spital, dar unul a decedat ulterior în urma rănilor suferite. În prezent, doi bărbaţi sunt în stare critică şi o femeie în stare stabilă, a mai menţionat poliţia.