VIDEO

Tratatul Schengen ar putea fi suspendat

Tratatul Schengen ar putea fi suspendat
Sursa: jurnal.md Foto: politico.eu 26.02.2016 16:19
Tratatul Schengen riscă să fie suspendat. Asta dacă numărul imigranţilor care tranzitează Turcia nu se va diminua semnificativ în următoarele săptămâni. Avertizarea a fost făcută de comisarul UE pentru Migraţie şi Afaceri Interne. Opinia oficialului este împărtăşită şi de miniştrii de profil din Germania, Olanda, Austria şi Luxemburg. 
 
Comisarul UE pentru Migraţie şi Afaceri Interne a făcut aceste declaraţii după reuniunea miniştrilor de Interne şi cei ai Justiţiei din statele UE, încheiată ieri seara la Bruxelles. Unii oficiali acuză Grecia că nu-şi poate proteja frontiera cu Turcia şi sugerează ca statul elen să fie exclus din zona Schengen.
 
Şapte state au introdus deja controale temporare pe segmente ale frontierelor din interiorul spaţiului de circulaţie liberă Schengen. Liderii europeni aşteaptă acum summitul UE-Turcia pe tema imigraţiei, programat pentru 7 martie, şi o altă reuniune pe acelaşi subiect, pe 18-19 martie. Uniunea Europeană a anunţat că va oferi Turciei trei miliarde de euro pentru a opri tranzitul imigranţilor veniţi din Orientul Mijlociu, în principal din Siria şi Irak. Totodată, Alianţa Nord-Atlantică a început să trimită nave de patrulare în Marea Egee, misiunea urmând să devină completă înainte de 7 martie. 

 

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP