Ceilalţi actori nominalizaţi la Oscar - inclusiv rivalele lui Lawrence, Brie Larson, Saoirse Ronan, Charlotte Rampling şi Cate Blanchett - nu se găsesc în lista realizată de publicaţia Forbes.

Pe de altă parte, actorul Robert Downey jr., desemnat de Forbes cel mai bine plătit actor de la Hollywood de anul acesta, nu a reuşit să primească o nominalizare la premiile Oscar. Robert Downey jr. a câştigat 80 de milioane de dolari pentru "Avengers: Age of Ultron" şi alte producţii ale companiei Marvel.

Cea de-a 88-a gală pentru decernarea premiilor Oscar va avea loc pe 28 februarie, în Los Angeles. Evenimentul va fi prezentat de actorul de comedie Chris Rock.

Lungmetrajele "The Revenant", de Alejandro Gonzalez Inarritu, şi "Mad Max: Fury Road", de George Miller, au primit cele mai multe nominalizări - 12, respectiv 10 -, inclusiv la categoria "cel mai bun film", şi sunt marile favorite la cea de-a 88-a ediţie a premiilor Oscar.

Jennifer Lawrence Shrader, născută pe 15 august 1990, în Louisville, Kentucky, este una dintre actriţele americane tinere în ascensiune. A avut roluri principale în "The Bill Engvall Show" şi în filme precum "Departe de câmpia în flăcări/ The Burning Plain" şi "Mâinile tatălui meu/ Winter's Bone", pentru care a primit o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriţă. Jennifer Lawrence, care s-a remarcat şi în seria "Jocurile foamei/ The Hunger Games", a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru prestaţia din filmul "Scenariu pentru happy-end/ Silver Linings Playbook", în 2013. În anul următor, vedeta americană a fost nominalizată la Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru evoluţia ei din filmul "Ţeapă în stil american/ American Hustle".