Gazprom taie gazul Turciei după scenariul ucrainean

Gazprom taie gazul Turciei după scenariul ucrainean
Sursa: www.paginaderusia.ro Foto: selectnews.ro 26.02.2016 15:03
Compania energetică rusă „Gazprom” a redus livrările de gaze către Turcia, scrie Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Potrivit publicaţiei, situaţia actuală se aseamănă cu evoluţiile din Ucraina. De când relaţiile dintre cele doua s-au răcit, nu se găseşte un acord nici în ceea ce priveşte preţurile gazelor naturale.

Disputa cu privire la preţ s-a acutizat din 10 februarie. În Turcia, există mai multe companii implicate în aprovizionarea cu gaze a ţării. Începând cu anul 2013, acestea au furnizat anual Turciei zece miliarde de metri cubi de gaze naturale pe care Rusia le-a oferit cu o reducere de 10,25 la sută. Acum, Moscova nu mai vrea să acorde discontul, altfel spus, a scumpit preţul gazelor.

Rusia este un important furnizor de gaze naturale în Turcia, susţine Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Volumul livrărilor este de aproximativ 28-30 miliarde de metri cubi de gaz pe an, în valoare de 6,5 miliarde de dolari. Practic, Rusia livrează Ankarei 60 la sută din gazele sale si 35 la sută din petrolul consumat în Turcia.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP