Prognoza a fost aprobată de guvernul german şi se bazează pe o estimare medie anuală de 500.000 de sosiri în perioada 2016 - 2020, ceea ce ar însemna 2,5 milioane de persoane în intervalul amintit, care împreună cu cei 1,1 milioane de refugiaţi şi migranţi sosiţi în Germania anul trecut ar duce la un total de 3,6 milioane de persoane.

Numărul mare de imigranţi ajunşi anul trecut în Germania a pus la grea încercare capacitatea de organizare şi a născut o dezbatere intensă despre posibilitatea de a integra atât de multe persoane, în acest context partidele populiste din Europa urcând semnificativ în sondajele de opinie.

Parlamentarii germani urmează să supună la vot un set de noi măsuri vizând reducerea numărului de migranţi care cer azil în Germania, adaugă DPA.

Ca urmare a restricţiilor instituite de Austria, statele aflate pe ruta balcanică parcursă de migranţii ce doresc să ajungă în vestul Europei, respectiv Macedonia, Serbia, Croaţia şi Slovenia, se confruntă acum cu o presiune migratorie sporită la graniţe, iar un număr tot mai mare de migranţi încearcă să pătrundă pe teritoriul ungar trecând gardul de sârmă ghimpată ridicat la graniţele Ungariei cu Serbia şi Croaţia.

Începând de duminică, Macedonia opreşte la graniţa cu Grecia toţi migranţii care nu provin din Siria sau Irak, iar cei care sunt lăsaţi să treacă sunt verificaţi minuţios, astfel că mii de migranţi sunt în prezent blocaţi pe teritoriul Greciei.