Siria: Kerry anunţă un acord provizoriu asupra modalităţilor de încetare a ostilităţilor

Siria: Kerry anunţă un acord provizoriu asupra modalităţilor de încetare a ostilităţilor
Sursa: www.agerpres.ro Foto: telegraph.co.uk 21.02.2016 14:46
Secretarul de stat american John Kerry a anunţat, la Amman, că a avut o nouă convorbire la telefon cu omologul său rus Serghei Lavrov şi că, în principiu, ei au ajuns la un acord provizoriu asupra modalităţilor unei încetări a ostilităţilor în Siria care ar putea începe în zilele următoare.

Secretarul de stat american a adăugat, potrivit AFP, că cei doi preşedinţi (rus şi american, respectiv Vladimir Putin şi Barack Obama) ar putea să discuta cât mai curând posibil pentru punerea în aplicare' a acestui regim de încetare a focului.

„Suntem mai aproape acum de o încetare a focului”, a dat asigurări şeful diplomaţiei americane în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său iordanian Nasser Judeh.

Kerry şi Lavrov, care au avut şi sâmbătă o discuţie telefonică pe acest subiect, sunt principalii artizani ai acordului obţinut recent la Munchen în cadrul Grupului internaţional de sprijin pentru Siria (ISSG). Cele 17 ţări membre ale acestui grup, între care SUA, Rusia, Iran, Arabia Saudită, Turcia, dar şi organizaţii precum Uniunea Europeană şi ONU au convenit la Munchen asupra unei încetări a ostilităţilor în Siria, care teoretic ar fi trebuit să intre în vigoare vineri, 19 februarie.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP