Alegerile prezidenţiale din SUA: Donald Trump câştigă primarele republicane din Carolina de Sud

Alegerile prezidenţiale din SUA: Donald Trump câştigă primarele republicane din Carolina de Sud
Sursa: jurnal.md Foto: businessinsider.com 21.02.2016 05:11
Miliardarul Donald Trump a câştigat primarele prezidenţiale republicane din Carolina de Sud, a doua victorie a sa din trei consultări, potrivit mai multor media americane, scrie AFP.

Candidatul se situează pe primul loc al primarelor, potrivit estimărilor unanime ale posturilor de televiziune CNN, Fox News, ABC şi NBC, confirmând statutul de favorit la învestitură după victoria din New Hampshire la începutul lunii.

În fruntea sondajelor din vara anului trecut, Donald Trump confirmă la urne popularitatea sa printre alegătorii republicani în căutarea unui outsider antisistem pentru a-i reprezenta la Casa Albă, anunţă Agerpres.

Conform rezultatelor prezentate de CNN, după centralizarea rezultatelor din 40% din secţiile de votare el a obţinut 34,4% din voturi, urmat senatorul de Texas Ted Cruz (21,7%) şi senatorul de Florida Marco Rubio (21,2%).

Pe ultimele locuri s-au clasat fostul guvernator de Florida Jeb Bush (8,2%), guvernatorul de Ohio John Kasich (8,1%) şi medicul în retragere Ben Carson (6,6%).

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP