De asemenea, în primele minute ale întâlnirii când presa a avut acces, Orban i-a mulţumit lui Putin pentru eforturile pe care 'le-a făcut în interesul prieteniei ruso-ungare în perioadele dificile'. Referindu-se la vizita pe care liderul de la Kremlin a efectuat-o anul trecut la Budapesta, Orban a apreciat că între timp s-au făcut multe progrese în chestiunile discutate atunci.

La rândul său, liderul rus s-a declarat satisfăcut de calitatea relaţiilor dintre Ungaria şi Rusia. Totuşi, el a remarcat faptul că schimburile comerciale dintre cele două ţări au scăzut. Dar şi-a exprimat speranţa că iniţiativele schiţate în timpul vizitei sale la Budapesta se vor dezvolta şi mai mult.
Conform Kremlinului, printre temele aflate pe agenda discuţiilor se numără consolidarea cooperării bilaterale, mai ales prin iniţierea de noi proiecte în sectorul energetic şi al tehnologiei avansate.

Potrivit agenţiei ruse TASS, contractul de furnizare a gazelor ruseşti pentru Ungaria a fost extins până în anul 2019. De asemenea, companiile ungare ar urma să participe la lucrările de infrastructură ce vor fi efectuate pentru Campionatul Mondial de Fotbal din anul 2018, competiţie găzduită de Rusia.

Guvernele rus şi ungar au semnat în luna ianuarie 2014 un acord pentru construirea a două noi reactoare la centrala atomoelectrică de la Paks, singura de acest fel din Ungaria şi care furnizează 40% din energia consumată în această ţară. Pentru finanţarea proiectului, Rusia va acorda Ungariei un credit de circa 10 miliarde de euro, echivalentul a circa 80% din valoarea investiţiei. Lucrările vor începe în anul 2018, iar primul reactor va fi funcţional începând din 2023. Dar Comisia Europeană a iniţiat o investigaţie pentru a verifica dacă acordul respectă normele europene privind ajutoarele de stat şi organizarea de licitaţii publice.